NHG


Wel of niet een goede keuze?


Wel of geen NHG?

Wat is een hypotheek met NHG?

Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) ben je zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Bovendien beperk je met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst.

Wat houdt een NHG hypotheek in?

Sluit je een hypotheek af met NHG, dan weet je zeker dat jouw hypotheek past bij jouw inkomen. Jouw hypotheek voldoet namelijk aan de normen voor verantwoord lenen van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Zo weet je zeker dat je nooit teveel leent en je naast jouw maandelijkse woonlasten voldoende geld overhoudt voor andere uitgaven, zoals boodschappen, verzekeringen en sparen.

Vangnet als je jouw hypotheek niet meer kunt betalen
Er van alles veranderen in je persoonlijke situatie die invloed hebben op je financiële situatie. Bijvoorbeeld als je werkeloos raakt of gaat scheiden en daardoor de hypotheek niet meer kan betalen. Heb je een hypotheek met NHG, dan heb je in deze vervelende periode een vangnet waarop je kunt vertrouwen. Je bent vanzelfsprekend zelf verantwoordelijk voor het vinden van oplossingen, maar NHG denkt in zulke situaties met je mee en kijkt samen met jouw hypotheekverstrekker of je geholpen kunt worden de hypotheek weer betaalbaar te maken. Mogelijk kun je hierdoor jouw woning behouden en kan een verkoop met verlies worden voorkomen. Blijkt verkoop uiteindelijk toch de enige optie en is de opbrengst van jouw woning lager dan de uitstaande hypotheek? Dan kan NHG je deze restschuld kwijtschelden.
schilderen2